10:00〜18:00 Openしています。
今日は鏡開き。
鏡開きと言えば「お汁粉」
我が家のお正月に水羊羹が並ぶ。
私の田舎の祖母が作っていて、子供の頃から食べていたから我が家にも欠かせなく定番となっている。
水羊羹には「生あん」を使用するので栃木の田舎に行った時は「生あん」を買ってくる。
生あんでお汁粉も簡単に出来るので冷凍庫に常備してある。
寒い時にはこたつでお汁粉、、、
ほっとします🤗
さあ、今日もお汁粉作ろう〜っと。
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Saturday, January 11th
Open from 10:00 to 18:00.
Today is Kagami-biraki.
When you think of Kagami-biraki, you think of "oshiruko" (sweet red bean paste).
At our house, we have a line of mizu-yokan (sweet bean paste) on New Year's Day.
My grandmother in the countryside used to make it, and I've been eating it since I was a child, so it's become a staple in my house.
Mizu-yokan uses "nama-an" (fresh bean paste), so when I go to the countryside in Tochigi, I buy "nama-an" (fresh bean paste).
You can easily make shiruko (sweet red bean paste) with nama-an (fresh bean paste), so I keep it in the freezer.
When it's cold, I like to eat shiruko in a kotatsu...
It's so comforting 🤗
Now, let's make oshiruko (sweet red bean paste) again today.
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